Roboraptor: "A hely, ahol a jog és a morál halott" 

2022.11.28

Egy nagyon érdekes véleménycikk jelent meg a roboraptor.hu oldalon a kiadványunkról. A szerző, Forrai Márton hangzatos irodalmi eszközökkel vázolta fel a mű által is érintett folyamatokat, illetve irigylésreméltó alapossággal vette végig az általunk kiadott, Szürke Zóna: Történetek az árnyékos oldalról című könyvünk egyes fejezeteit. Mint írja: 

A nyolc fejezet egyike sem éppen adja vissza az igazságszolgáltatásba, vagy épp a bűnüldöző szervek munkájába vetett hitünket, ugyanakkor az elvárások helyretételéhez alkalmas sokkterápiát nyújt.

Merthogy a szürke zóna, vagy éppen az árnyékos oldal olyan, mint a rossz hírű sztriptízbár, ahová senkinek sincs kedve lemerészkedni, hiába csap bent egy csapat zajos szociopata oltári bulit.

A Roboraptoron megjelent cikk ezen a linken érhető el. 

Szürke Zóna: Történetek az árnyékos oldalról

Hogy mi a szürke zóna? Egy légüres tér, ahol utolérhetetlen vagy. Itt nem érinthet sem hatóság, sem hivatal. Titkon mindenki ide vágyik, és ha valaki bejut, azt egyszerre gyűlöljük és tiszteljük. Megvetjük az etikátlanságát, a moralitáshoz és a normákhoz való viszonyát, de meghajlunk az ezekkel szemben tanúsított hideg közönye előtt. A szürke zóna a bizonyíték a jogalkotás és a jogalkalmazás diszfunkciójára. Kormányokon, rendszereken és rezsimeken ível át, amit nem tudunk felróni senkinek a politikai palettán. Ha a jog egy matematikai számítás, talán ez a maradék, amitől nem szabadulhat az ember, bárhogy variálja a számokat. Ebben a kiadványban a Szürke Zóna Podcast szerkesztői különös esetekről írnak. Történeteik a legalitás és illegalitás határán születtek, olyan szélhámosok által, akik úgy vélték, a jog már nem tudja őket követni.

3 590 Ft 3 990 Ft